Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Οι συγκλονιστικές εμπειρίες μου κοντά στον Άγιο Πορφύριο και στον Άγιο Νεκτάριο


Ήταν γύρο στα 30 μου χρόνια όπου η πίστη μου στο Θεό είχε Χαλαρώσει. Τότε βρήκε ευκαιρία ο Σατανάς και με χτύπησε κατακέφαλα. Αρρώστησα βαριά από ιατροφαρμακευτικό λάθος και κινδύνευε άμεσα η ζωή μου. Eίχα πάθει επινεφριδιακή ανεπάρκεια κ.ά Τότε άρχισα να ζητώ βοήθεια από τους γιατρούς. Αλά εις μάτην, κανένα αποτέλεσμα. Τότε φιλικά μου πρόσωπα με προέτρεψαν να επισκεφθώ τον Άγιο γέροντα Πορφύριο στο μοναστήρι του ΄΄Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος ΄΄, στον Ωρωπό Αττικής. Ένα απόγευμα του χειμώνα του ’89 κίνησα να βρω τον Άγιο γέροντα. Όταν έφθασα εκεί είδα μια μεγάλη ουρά πιστών που περίμεναν καρτερικά να μπουν στο κελί του. Στήθηκα και εγώ στη σειρά και περίμενα να έλθει η σειρά μου.  Όταν μπήκα μέσα είπε: Εσύ μείνε εδώ οι άλλοι να βγουν για λίγο έξω. Του είπα πάτερ: Με λένε Γιάννη, είμαι από ένα χωριό της Μεσσηνίας και είμαι άρρωστος πολύ. Πάνω από το χωριό σου είναι, μου λέει, ένα μοναστήρι της Παναγίας που σας προστατεύει. Έχει απέξω κάτι μεγάλους ευκαλύπτους μου είπε. Έχεις πάει πάτερ, τον ρωτώ, όχι αλά βλέπω με τα μάτια της ψυχής. Σημειωτέον  ότι ήταν τυφλός!!! Είσαι άρρωστος από τις μεγάλες δόσεις κορτιζόνης και άλλων ορμονών που έχεις πάρει. Εσένα μου λέει ο γιατρός σου είναι στην Αίγινα εκεί πρέπει να πας. Σκέφτομαι για λίγο και του λέω: Ναι ο Άγιος Νεκτάριος παππούλη. Με είχε βοηθήσει με θαυμαστό τρόπο και παλαιότερα. Τότε το πρόσωπό του έλαμψε από χαρά. Σύντομα να πας να προσκυνήσεις μου είπε. Ο ίδιος  είχε ιδιαίτερη σχέση με τον Άγιο Νεκτάριο ο οποίος τον είχε πάρει

στην αγκαλιά του όταν περιόδευε στην Εύβοια και πέρασε και από το χωριό του μικρού τότε Πορφυρίου. Ένα χειμωνιάτικο απόγευμα πήρα το μηχανάκι μου, το φόρτωσα στο πλοίο και εμπρός για την Αίγινα. Αφού προσευχήθηκα  πήρα το δρόμο της επιστροφής. Την ώρα  που περίμενα μπρος στον καταπέλτη του πλοίου για να μπω μέσα , νοιώθω ένα ελαφρό χτύπημα στον αριστερό ώμο. Γυρίζω τότε το κεφάλι μου προς τα εκεί και βλέπω έναν ρασοφόρο , με μαύρα ράσα να χάνεται ψηλά στον ουρανό. Ήμουν πεπεισμένος ότι επρόκειτο για τον Άγιο Νεκτάριο και ένα κύμα αισιοδοξίας με πλημμύρησε. Πίστεψα ότι όλα θα πήγαιναν καλά.  Από εκείνη τη στιγμή ένοιωσα ότι κάτι άρχιζε να αλλάζει στο σώμα μου.   Ερχόμενος στην Αθήνα πήγα για ιατρικές εξετάσεις    και  ο!!! του παραδόξου θαύματος. Για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες στο αίμα μου ανιχνεύθηκε κορτιζόνη που σήμαινε ότι τα επινεφρίδια είχαν πάρει εμπρός. Οι Άγιοι Πορφύριος και Νεκτάριος είχαν κάνει το θαύμα τους!!! Οι γιατροί δεν πίστευαν  στα μάτια τους. Τότε θυμήθηκα τον Άγιο Πορφύριο που μου είχε πει: Οι γιατροί θα σου δώσουν φάρμακα, να μην τα πάρεις γιατί και να ζήσεις θα μείνεις ανάπηρος. Όταν μου τα έδωσαν, όπως ήταν, τα πέταξα από το παράθυρο. Στην Αγγλία που πήγα οι γιατροί μου είπαν:Δεν μας έχει τύχει άλλη τέτοια περίπτωση. Δώσε χρόνο και βλέπουμε, ευτυχώς που δεν πήρες τα φάρμακα, θα ήταν η καταστροφή σου!!! Δόξασα τότε τον Άγιο Πορφύριο που με γλύτωσε από μεγαλύτερη περιπέτεια. Γύρισα πίσω στην Ελλάδα και η υγεία μου διαρκώς βελτιωνόταν. Πριν βγει το καλοκαίρι  του ΄89 θα είσαι πλήρως καλά όπως όταν γεννήθηκες!!! Και όντως πριν βγει ο Αύγουστος του ΄89 ήμουν όλος υγεία και δοξολογούσα τους Αγίους του Θεού.

-Κοντά στον Άγιο Πορφύριο έζησα πολλά θαύματα και σε άλλους ανθρώπους. Είδα καρκινοπαθείς, εκεί που οι γιατροί τους είχαν ξεγράψει , να γίνονται καλά. Είδα ασθενείς με χίλιες δυο ασθένειες να βρίσκουν γιατριά. Είδα γυναίκες που γιατροί τις είχαν χαρακτηρίσει στείρες να φέρνουν στον κόσμο παιδιά. Ο ίδιος ο Άγιος είχε επάνω πολλές βαριές αρρώστιες όπως καρκίνο, ζάχαρο, τύφλωση, ψωρίαση κά. Μια ημέρα μπήκα στον πειρασμό να τον ρωτήσω: Πάτερ μου εσύ γιατί δεν ζητάς από τον Θεό να σε κάνει καλά;;; Εγώ, μου απαντά, παρακαλώ τον Θεό να μου δίνει κι΄ άλλες αρρώστιες για να αγωνίζομαι να σώσω τη ψυχή μου. Έμεινα άναυδος!!! Τέτοια απάντηση δεν την περίμενα. Σκέφθηκα πόσο μικρός και ελάχιστος είμαι. Μια ημέρα είχαν πάει δυο κοπέλες εκεί και περίμεναν με υπομονή άπ΄ έξω που έριχνε χιονόνερο. Η μία μάλιστα έκανε ασταμάτητα κομποσκοίνι. Σε κάποια στιγμή βγαίνει έξω μια μοναχή και λέει: Ποια από τις δυο σας είναι η Μαρία; Εγώ πετάγεται και λέει η κοπέλα με το κομποσκοίνι. Είπε ο γέροντας να περάσεις μέσα!!!

-Κάποια φορά θέλησα να κάνω μια εγχείριση η οποία δεν ήταν απαραίτητη. Όταν γύρισα στο σπίτι πονούσα αφόρητα και κανένα παυσίπονο δεν με έπιανε.Τότε τηλεφώνησα στον Άγιο Πορφύριο και ζήτησα την βοήθειά του. Να βγεις στο δρόμο και να κάνεις 75 βήματα. Πράγματι το έκανα και η διαδρομή αυτή με έβγαλε   εμπρός στην είσοδο του παρακείμενου ναού του Αγίου Γερασίμου. Μπήκα μέσα άναψα το κεράκι μου και αφού προσκύνησα την εικόνα του Αγίου, πήρα το δρόμο της επιστροφής. Όταν έφθασα στο σπίτι ο πόνος είχε εξαλειφθεί. Ήταν ένα ακόμη θαύμα του Αγίου Πορφυρίου με την συνέργεια του Αγίου Γερασίμου αυτή τη φορά. Σημειωτέων ότι

Ο Άγιος γέροντας δεν απαντούσε ποτέ στο τηλέφωνο σε όσους μπορούσαν να πάνε και δεν πήγαιναν. Διάλεγαν δηλαδή την εύκολη  λύση.

-Μια ημέρα το μεσημέρι πήγαινα στον Ωρωπό να συναντήσω τον Άγιο. Στον δρόμο κοντέψαμε να τρακάρουμε με έναν οδηγό που οδηγούσε νευρικά. Σιγά του λέω θα τρακάρουμε. Αυτός άρχισε να με ΄΄περιλούζει΄΄ με διάφορα ΄΄κοσμητικά΄΄. Και τότε εγώ τον ΄΄ χαιρέτισα ΄΄ δια ανοιχτής παλάμης και τον άφησα να περάσει. Φθάνοντας στο κελί του Αγίου του λέω: Ευλόγησον Πάτερ. Τότε μου λέει: Τι να ευλογήσω την παλιανθρωπιά σου;   Γιατί τον  μούντζωσες τον άνθρωπο; Μα πάτερ μου με εκνεύρισε πολύ. Οι καλοί χριστιανοί δεν φέρονται έτσι και μου δίνει τρία  χαστουκάκια που ήταν σαν χάδια και καθάρισε το μυαλό μου.

-Για τους Αγίους Τεσσαράκοντα στη Λακωνία  μου είπε ότι υπάρχουν κι΄άλλοι νότια της Μονεμβασίας  και να πεις να ψάξουν να τους βρουν.

-ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Ο Άγιος γέροντας Πορφύριος προέβλεψε ότι το μοναστήρι του θα γίνει κάποια στιγμή δεύτερη Τήνος και νοσοκομείο ψυχών. Δηλαδή θα μπουν τηλεφωνικές γραμμές όπου θα τηλεφωνούν όσοι έχουν ψυχολογικά προβλήματα για να πάρουν ψυχολογική υποστήριξη.

-Τις συγκλονιστικές αυτές εμπειρίες μου τις παραθέτω στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για ψυχική ωφέλεια όσων το διαβάσουν και για δυνάμωμα της πίστης τους στην Ορθοδοξία.

 

Γιάννης  Ελ. Λινάρδος

Οικονομολόγος-Δημοσιογράφος

Βαλύρα Ιθώμης Μεσσηνίας

Τ.Κ: 24002

Κιν:6974641169

Σταθερό:2721082511

Email: linardos11@gmail.com

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: